Lansete pentru pescuitul crapului pe Dunare si in Delta Dunarii

Acest stil de pescuit difera foarte mult de pescuitul crapului pe carpodromuri sau lacurile private, nu implica atat de mult echipament (nu la fel de costisitor) si aduce satisfacii de neimaginat. Drilul cu un crap de dunare este mult mai spectaculos deoarece avem in carlig un peste salbatic, luptator si cu insticte vii care va riposta pana la ultimul gram de energie si din acest motiv va trebui sa alegem cu grija echipamentul.

Lansete recomandate pentru pescuitul crapului pe Dunare

Trebuie sa tinem cont in primul rand ca nu ne trebuie lansete pentru distante extreme deoarece crapul prefera pragurile, cioatele, gropile sau orice forma de structura aflate in apropierea malului acolo unde curentul nu este foarte puternic si nu avem nevoie de lanseuri lungi. Pescuind de pe mal in aceste zone, vom fi stanjeniti de copacii si vegetatia care cresc pe mal si de aceea vom tine cont de lungimea lansetei. Eu va recomand lansete cu lungimea intre 2,70 m si 3 m. Nu recomand lansetele cu o lungime mai mica de 2,70 m deoarece am avut un procent destul de mare de pesti sacapati in dril. Lungimea cea mai buna este de 3 m.

Un alt aspect care trebuie luat in cosiderare este lungimea talonului (distanta dintre mandrina pentru mulineta si capatul manerului) care trebuie sa fie scurt. Acest lucru ne ajuta mult si la pescuitul crapului din barca deoarece un talon lung ne incurca la pozitionarea corecta a lansetei precum si la manipularea optima a acesteia.

Prima reactie a crapului de Dunare in momentul inteparii este aceea de a fugi in cioate sau praguri si trebuie sa evitam sa ii permitem acest lucru pentru ca va fi aproape imposibil de scos de acolo. Din acest motiv avem nevoie de o lanseta cu rezerva mare de putere si destul de rigida pentru ca trebuie sa controlam bine primele secunde din dril si sa il aducem departe de aceste capcane.? Sa nu va temeti ca o lanseta rigida o sa afecteze semnalizarea trasaturii acesasta fiind violenta si foarte vizibila, de multe ori poate trage lanseta cu totul in apa daca nu sunteti atenti.
Sa nu treceti in extreme si sa cumparati lansete de somn pentru crap. Veti gasi o gama destul de larga de oferte si produse care nu sunt deloc scumpe.

 

Va doresc fire intinse si voi reveni cu aticole despre mulinete, fire, carlige, accesorii si multe altele!