Obtinerea permisului de pescuit si a avizelor de frontiera pe Dunare cu bratele sale si in habitatele piscicole necontractate si (sau) Marea Neagra.

In primul rand doresc sa va atrag atentia ca aceste permise de pescuit nu sunt valabile in aria Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii a carei harta o voi adauga mai jos. Pentru a pescui in aceasta arie sunt necesare alte doua sau chiar 3 permise (permis de acces turistic, permis de acces auto si permis de pescuit) despre care voi vorbi intr-un articol viitor.

 

 

Pentru a obtine permisul de pescuit pentru Dunare cu bratele sale si in habitatele piscicole necontractate si (sau) Marea Neagra – ANPA – trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi: accesati site-u: ANPA si apasati ultimul buton – Solicitare Permis Pescuit Recreativ – dupa care urmati pasii indicati de site. Va recomand sa descarcati permisul si sa-l salvati in telefon (eu mi-l trimit pe mail unde il gasesc usor si este la indemana oricand).
Nu trebuie uitat ca Dunarea reprezinta frontiera naturala pentru aproape tot sudul tarii si din acest motiv ne trebuie avize de la Politia de Frontiera de pe raza fiecarui judet unde intentionam sa pescuim.

Atat permisele de pescuit cat si avizele de frontiera sunt gratuite.
Dunarea intra in tara la Bazias si tranziteaza urmatoarele judete de frontiera: Caras-Severin, Mehedinti,Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Galati, Tucea si Constanta.

Dupa ce ati obtinut permisul de pescuit trebuie sa accesati siteul politiei de frontiera – AICI – sa aveti descarcata si completata cererea tip pentru avizarea activitatii de pescuit recreativ – AICI – pe care o veti trimite impreuna cu o poza a permisului de pescuit si a cartii sau a buletinului de identitate.
Eu am trimis cate o cerere pentru fiecare judet in parte unde am vrut sa obtin avizul cu toate ca se poate si pentru mai multe judete pe aceiasi cerere. Am observat ca le obtin mai repede trimitand individual si nu a mai fost nevoie sa revin cu e-mailuri pentru a sesiza ca nu am primit avizul in termenul maxim de 30 de zile.

Trebuie avut grija ca acest aviz este necesar si in Rezervatia Biosferei Deltei Dunarii cu precadere pe Bratul Chilia.

Va doresc un an bun, cu mult timp pentru pescuit si un buget pe masura, cu sanatate, voiosie, capturi frumoase si sa avem grija de apele noastre salbatice care ne fac viata mai frumoasa!

Ganduri bune!