In ultimii ani?pescuitul la feeder pe Dunare si in Delta Dunarii a luat amploare fiind o tehnica ce ne ajuta sa vizam o gama variata de pesti si da rezultate bune in si partidele scurte.
Acest tip de pescuit poate fi practicat in doua stiluri si anume: pescuitul cu cosulet (sau momitor) si pescuitul cu method. Ambele variante sunt bune in anumite conditii.

 

*Pescuitul la feeder cu cosulet?.

 

Tehnica aceasta se bazeaza pe formarea vadului de nada si atragerea pestilor in zona carligului. Nu trebuie sa ne asteptam ca prezentarile pestilor sa apara intotdeauna in primele momente ale partidei si va trebui sa lansam cu regularitate si precizie in acelasi loc la intervale scurte de timp (aproximativ 10 minute) iar pestii ar trebui sa raspunda si sa se stabileasca pe vad. Pestii vizati folosind aceasta metoda sunt in general cei de talie mica si medie iar ca specii voi mentiona carasul, platica, rosioara, mreana, scobarul, morunasul, etc., dar am avut si crapi sau somni in carlig pe parcursul partidelor de pescuit.? Despre monturi, accesorii, nade, momeli si tehnici de preparare voi vorbi detaliat in articolele viitoare.

*Pescuitul cu method feeder.?

 

Folosind acest stil vom practica un pescuit de interceptie si vom viza pestii de talie mai mare, fiind o tehnica folosita in special pentru capturarea crapului si carasului. Asa cum am spus mai sus urmeaza sa va impartasesc in detaliu ceea ce v-ar putea ajuta pentru a practica corect si productiv acest stil de pescuit.