Lansete recomandate pentru pescuitul la feeder pe Dunare si in Delta Dunarii

 

La alegerea lansetelor pentru pescuitul la feeder pe Dunare trebuie sa tinem cont de mai multi factori:

1.?Curentii mari si folosirea cosuletelor sau a momitoarelor cu gramaje ridicate, uneori de peste 100 g.

2.?Uneori trebuie sa lansam la distante mari si foarte mari, mai ales atunci cand pescuim pe plaje.

3.?Pestii, cum ar fi mreana, sunt destul de agresivi in dril si pot ajunge la dimensiuni considerabile.

4.?Fauna variata a Dunarii ne poate oferi capturi accidentale ale unor specii pe care noi nu le vizam in partida noastra (somn, ten, crap, salau, avat, etc) si este bine sa nu fim luati prin surprindere.

 

Luand in considerare cele enumerate mai sus este indicat sa alegem o lanseta cu o putere de aruncare destul de mare (in jur de 150 g), care sa fie destul de rigida si sa ofere suficienta rezerva de putere, cu o lungime de minim 3,60 m (indicat 3,90 m sau 4,20 m).

Este bine sa stiti ca un pescuit eficient la feeder pe Dunare, il veti face cu o singura lanseta. Asa veti avea certitudinea ca veti creea si pastra corect un vad si nu veti rata prezentarile fiind in dril cu cealalta lanseta sau repetati aruncarea pentru nadire.

Recomand sa aveti doua lasete diferite, cu puteri de aruncare diferite deoarece condiitle si locurile de pescuit pot varia si este bine sa fiti pregatiti pentru o partida de pescuit corecta, relaxanta si confortabila.

Voi reveni cu articole pentru alegerea mulinetelor, a firelor, accesoriilor, nadei si a celorlalte lucruri necesare acestei tehnici de pescuit precum si cu filmulete si fotografii ale propriilor partide.

Fire intinse si ganduri bune!