Asa cum am spus in articolul anterior, urmeaza o iesire in Delta Dunarii impreuna cu prietenii mei din grupul „Operatiunea Monstrul”, zona Chilia Veche, la o amenajare datorita faptului ca pescuitul la stiuca a intrat in prohibitie. Tot acum vom incerca sa pescuim si crap pe bratul Tataru sau in cadrul aceleiasi amenajari cu toate ca nu este una dedicata acestui tip de pescuit. Totul depinde de cotele Dunarii, de cum este apa si de cat de blanda va deveni criza mea de hernie de disc :).

Pentru pescuitul stiucii in Delta Dunarii am in vedere cateva naluci verificate ani buni si am hotarat sa incerc si ceva nou, ca doar asa putem progresa.
Pe primul loc in topul preferintelor sunt lingurile pe care le voi enumera mai jos:


1. IRLANDEZA cu capul vopsit rosu si pana rosie rosie in coada. Este o naluca foarte eficienta, folosesc culoarea argintie pentru vreme senina si insorita si culoarea aurie pentru vreme mohorata, cetoasa si fara soare. Se recupereaza liniar aproape de oglinda apei si este capabila sa ofere singura vibratiile care va atrage pestele.

2. DOLINGER-ul este o lingura care imita foarte bine miscarea unui peste ranit. Acest lucru determina stiuca sa atace fara sa stea pre mult pe ganduri. Se recupereaza liniar cu mici intreruperi si zvaniri ale varfului lansetei.

3. TAC-ul este diferit de oscilantele de mai sus si il folosesc atunci cand pestele este apatic, ataca mai greu si mai nehotarat. Tehnica pescuitului cu acest blinker este bazata pe felul in care se scufunda si imita caderea oscilanta a unei frunze dintr-un copac toamna. Cu ea trebuie sa lansam si sa o lasam sa evolueze singura avand grija sa pastram contactul fara sa slabim firul prea mult, apoi o ridicam si o lasam sa isi faca dansul si tot asa.

Pe langa toate acestea mai am pregatite oscilante, spinnerbait-uri, rotative si shad-uri. Va voi arata ce si cum a mers atunci cand ma intorc.

Ceea ce vreau sa incerc acum la recomandarea prietenilor este Magic Swimer Soft Sebile armat cu un carlig offset.

Sa vedem ce o sa iasa. Oricum, va voi oferi fotografii si filmulete din cursul partidelor de pescuit.

Pana atunci va doresc numai bine, fire intinse si o primavara frumoasa!